A családi vállalkozás - amelynek profilja a vendéglátás - 1990 óta működik.
Az első években a két fiú - Tamás és Péter egyetemistaként, a nyári szünetben - 20-30 vendéget vacsoráztatott. A menü: igazi, magyaros, enyhén csípős bográcsgulyás, faszénen sült sertéstarja és nyárs, ecetes lilahagymás burgonya-salátával. A hozzá kínált bor saját termés, az apa, Nagy József produktuma a pince mögötti napsütötte oldalról.
|

|

|
A Kiscsárda történetének új szakaszában József, Éva a felesége és néhány alkalmazott dolgozott itt. Nyitva tartás változatlanul csak az iskolai nyári szünet idején volt, délután öttől este 10-ig, illetve amíg a kedves vendégek maradtak.
A kiszolgáló terület azonban bővült: megépült két kis terasz, majd egy újabb harminc személyes, aztán a két nagy teraszt összekötöttük egy harmadikkal. Ez máig a leghangulatosabb, a legkedveltebb: tetőtere nincs, szőlőlugas alatt ülnek a vendégek, augusztusban már fekete szőlőfürtök függnek felettük.
|

|
 |
Újabb forduló Tamás "konyhafőnöksége": "melegkonyhás borozó" megnevezést tartalmaz a működési engedély. Bővült a kínálat: a bográcsgulyás mellé babgulyás társult a levesek frontján; a korábbi grillezett tarja és nyárs, kolbásszal, csirkemellel egészült ki. Nagyobb a köretválaszték: a burgonysaláta mellett párolt rizs, petrezselymes burgonya, többféle zöldsaláta (paprika, uborka, káposzta) szerepel az étlapon. Magyaros különlegességként enyhén csípős lecsó készül, s desszertként megjelent a palacsinta (házi lekvárral fahéjjal, kakaóval). Tessék választani!
S hozzá borajánlat, Semillon, Muskotály, Merlot rosé és Kékfrankos saját termés, Tamás produktuma.
|

|
 |
Kik a vendégeink? Húsz év óta visszatérő helyi kollégák, iskolatársak, munkatársak, magyar barátok - itt lettek barátok - Budapestről és Szegedről, Győrből és Debrecenből, német ismerősök - itt váltak ismerősökké -, néha olasz vagy holland vendégek. Egymásnak adják át - hála Istennek - megelégedettségük jelét.
Miért jönnek hozzánk? Mindig barátságos a hangulat, kedvesek, gyorsak, sokszor tréfásak a felszolgálók. |
 |
 |
|